Seks videonyheder om begivenheder og oplevelser på Vestkysten skal lokke flere nordmænd og tyskere til Danmark. Et videonyhedsindslag er allerede distribueret via nogle af de største norske nyhedskanaler, og de resterende vil følge henover sommeren og efteråret.

Lokale oplevelser ved Vestkysten som dragefestival på Fanø, Sankt Hans-fejring i Skagen, åbningen af Tirpitz Museum i Blåvand og vandsportsfestival i Hvide Sande vil i løbet af 2017 blive filmet og sendt til norske og tyske medier som videonyhedsindslag. Formålet er at vise, at Vestkysten som helhed byder på et væld af aktiviteter og oplevelser og dermed inspirere flere tyskere og nordmænd til at tage på ferie ved Vestkysten.

Dragefestival på Fanø er en af de begivenheder, der skal markedsføre Vestkysten på norsk og tysk tv. Foto: VisitDenmark

Dragefestival på Fanø er en af de begivenheder, der skal markedsføre Vestkysten på norsk og tysk tv. Foto: VisitDenmark

”Videoerne kan give målgruppen en rigtig god fornemmelse for lokationerne, som en nyhedsartikel ikke kan gøre på samme måde. Tv-stationerne er også mere tilbøjelige til at viderebringe nyheder, fordi de får professionelt materiale leveret frem for at skulle bruge ressourcer på at møde op og lave indslag selv. Derudover bliver videonyheder ofte delt og læst på de sociale medier, så det er en meget effektiv måde at brande Vestkysten på over for målgrupperne,” forklarer Anders Garde Kongshaug, direktør i Kongshaug Productions, der har haft stor succes med at få vist videonyheder på tv de sidste 10 år.

Formatet kaldes en Video News Release (VNR) og er en pressemeddelelse i form af en færdig video med tilhørende tekst. Videonyhederne bliver sendt ud til en række medier, som produktionsbureauet har aftaler med, og i forskellige formater blandt andet tilpasset tv-nyheder, web-nyheder og sociale medier.

Påskeløbet ved Slettestrand i norske medier

Norske mountainbikere er vilde med at cykle på MTB ved Slettestrand, og derfor var det årlige Påskeløb en oplagt begivenhed til at vise Vestkysten frem for nordmændene. Løbet endte med en triple-sejr til nordmændene, så der var oven i købet anledning til national stolthed. Videonyheden blev da også distribueret via Verdens Gang – Norges største netavis – samt på NRK Sport i primetime klokken 21 mandagen efter løbet.

De følgende videoer vil, udover at blive distribueret i Norge, desuden blive lavet i tyske versioner og distribueret i Tyskland.

Indsatsen sker i et samarbejde mellem VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Se videonyheden om Påskeløbet på Slettestrand.