Projektet ’Vestkystens Kultur- og Fødevareoplevelser’ vil synliggøre de mange kultur- og fødevaretilbud på Vestkysten gennem en fælles fødevarefortælling. Den fælles fortælling skal være med til at styrke Vestkysten som en samlet destination og trække flere og nye gæster til området.

Vestkysten er fyldt med gode fødevareoplevelser og har en lang tradition for produktion af fødevarer. Mange produkter og oplevelser er helt unikke og drives af ildsjæle, der brænder for formidlingen af den lokale fødevarekultur. Men de gode tilbud er ikke synlige nok for danske og udenlandske turister med interesse for fødevarer.

Partnerskab for Vestkystturisme og Dansk Kyst- og Naturturisme har derfor igangsat projektet ’Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser”, der vil synliggøre Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser gennem en fælles fødevarefortælling. Projektet skal bidrage til at samle den danske vestkyst som en destination og tiltrække flere gæster og nye målgrupper.

Vestkysten er fyldt med unikke fødevareoplevelser. Her ses tørrede dabs - en egnsspecialitet i Hvide Sande

Vestkysten er fyldt med unikke fødevareoplevelser. Her ses tørrede dabs - en egnsspecialitet i Hvide Sande

”I Partnerskab for Vestkystturisme arbejder vi for at styrke Vestkysten som en samlet destination. At samle og synliggøre de fællesnævnere, der er for Vestkystens kultur og fødevarer, skal bidrage til at binde områder og feriesteder langs den jyske vestkyst yderligere sammen. Det skal desuden sikre, at vi får udnyttet det potentiale, der ligger i den stigende efterspørgsel på kultur- og fødevareoplevelser,” fortæller Jacob Muldkjær Rasmussen, konsulent i Partnerskab for Vestkystturisme under Dansk Kyst- og Naturturisme.

Projektet er støttet finansielt af Region Syddanmark, Region Midtjylland, Region Nordjylland samt Dansk Kyst- og Naturturisme.

Udgangspunkt i stærke profiler og eksisterende netværk

Projektet vil udvikle den fælles kultur- og fødevarefortælling med udgangspunkt i de lokale historier langs Vestkysten. Derfor vil projektgruppen udvælge 10 til 14 hotspots langs Vestkysten, som har en særlig stærk profil inden for fødevarer. Hotspots udvælges ultimo oktober og udvikles i samarbejde med de lokale aktører.

”De mange fortællinger vil blive beskrevet og synliggjort gennem tekst, billeder og film, som gøres tilgængelige for fødevareaktører, overnatningssteder, turoperatører presse mm. i en fælles content pool. På den måde har aktørerne noget markedsføringsmateriale til rådighed med en rød tråd, der ikke blot styrker den lokale fortælling, men også den samlede fødevarefortælling på Vestkysten,” fortæller Jacob Muldkjær Rasmussen.

Projektet vil desuden samle de lokale aktører om arbejdet. På den måde vil projektet også være med til at understøtte forretningsudvikling og vækstskabende værdikædesamarbejder mellem fødevareaktørerne langs Vestkysten.

Fakta om ’Vestkystens Kultur- og Fødevareoplevelser’

  • Projektet ’Vestkystens Kultur- og Fødevareoplevelser’ vil styrke Vestkystens position inden for kultur- og fødevareoplevelser blandt andet ved at udvikle en fælles kultur- og fødevarefortælling
  • Projektet har et samlet budget på 1,6 millioner kroner
  • Projektet er finansieret af Region Syddanmark, Region Midtjylland, Region Nordjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme, der hver har bidraget med 400.000 DKK
  • Projektet ledes af Dansk Kyst- og Naturturisme i regi af Partnerskab for Vestkystturisme og i samarbejde med kommuner og destinationer langs kysten

Vil du høre mere om projektet? Kontakt:

Jacob M - SH.jpg (1)

Jacob Muldkjær Rasmussen

Konsulent

jmr@kystognaturturisme.dk

+45 2643 3084

Find Jacob på LinkedIn