Fødevareoplevelserne langs Vestkysten skal styrkes og synliggøres mere. Derfor lanceres nu en fælles fødevarefortælling, der skal være med til at tiltrække foodies og flytte dem langs Vestkysten for de gode mad- og kulturoplevelser. Projektet har blandt andet resulteret i udvikling af 15 udvalgte fødevarehotspots og et udførligt materiale til synliggørelse af området til fri afbenyttelse.

Vestkysten er fyldt med gode fødevareoplevelser og har en lang tradition for fiskeri og produktion af fødevarer. Mange produkter og oplevelser er helt unikke og drives af ildsjæle, der brænder for formidlingen af den lokale fødevarekultur. Desværre har de ikke altid fået den opmærksomhed, som de fortjener.

En ny, fælles fødevarefortælling skal være med til at tiltrække foodies og flytte dem langs Vestkysten for de gode mad- og kulturoplevelser.

En ny, fælles fødevarefortælling skal være med til at tiltrække foodies og flytte dem langs Vestkysten for de gode mad- og kulturoplevelser.

Men det har et projekt udarbejdet af Partnerskab for Vestkystturisme, Dansk Kyst- og Naturturisme og lokale aktører langs Vestkysten lavet om på. I løbet af det seneste år er der nemlig blevet udvalgt 15 fødevarehotspots langs Vestkysten, hvor de unikke fødevareoplevelser er blevet styrket og synliggjort, og som nu tilsammen udgør en fælles fødevarefortælling for hele Vestkysten.

Siden projektets start er de 15 udvalgte områders fødevare-DNA blevet gennemarbejdet, hvilket har tegnet et tydeligt billede af, hvilke fødevarehistorier de hver især rummer. 

Den endelige fortælling binder Vestkysten sammen som en kulinarisk fødevaredestination og viser et samlet billede af de unikke, forskellige smagsoplevelser, der findes langs den jyske vestkyst.

"Projektet har skabt en fælles fødevarefortælling for hele Vestkysten. Det har allerede haft en positiv effekt, fordi historierne er med til at sætte Vestkysten på verdenskortet for smagsoplevelser i høj klasse," fortæller Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme, og fortsætter:

"Den fælles fødevarefortælling skal være med til at tiltrække foodies og få dem til at bevæge sig langs Vestkysten for at udforske alle de unikke fødevareoplevelser, der findes."

Foruden de udvalgte fødevarehotspots er et resultat af projektet et fælles, professionelt materiale, som er frit tilgængeligt for enhver, der ønsker at bruge det til synliggørelse af fødevareoplevelser langs Vestkysten. Materialet inkluderer både film, billeder, grafik og en udførlig beskrivelse af hvert enkelt hotspots særegne fødevarer og kultur:

"Materialet er gjort tilgængeligt for alle, fordi vi ser en stor fordel i, at både virksomheder og organisationer i fællesskab kan gøre turisterne opmærksomme på de unikke muligheder, som Vestkysten tilbyder. Det giver en endnu større effekt, når vi løfter i samlet flok," fortæller Sisse Wildt om tankerne bag materialet.

Det komplette materiale er udarbejdet på både dansk, engelsk og tysk.

Fakta om Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser:

  • Projektet Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser vil styrke Vestkystens position inden for kultur- og fødevareoplevelser
  • De udvalgte 15 hotspots er: Skagen, Løkken, Hirtshals, Jammerbugten, Hanstholm, Thyborøn, Bovbjerg Klint, Thorsminde, Hvide Sande, Skjern Enge, Varde Å Dal, Henne/Blåvand, Fanø/Esbjerg, Ribe/Mandø og Tøndermarsken/Højer.
  • Projektet er finansieret af Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Dansk Kyst- og Naturturisme.
  • Det samlede budget er på 1,6 mio. kr.
  • Projektet ledes af Partnerskab for Vestkystturisme i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, kommuner og destinationer langs kysten

Gå på opdagelse i film, billeder, grafik og tekster i indholdsbanken

Læs mere om Vestkystens fødevare- og kulturoplevelser

Vil du høre mere om projektet? Kontakt:

Linda sorthvid.png

Linda Bilberg Nyholm

Udviklingskonsulent, Partnerskab for Vestkystturisme

lbn@kystognaturturisme.dk

+45 6014 3016

Find Linda på LinkedIn