Vestkystens turismevækstklynge

Projektet 'Vestkystens turismevækstklynge' er et samarbejde mellem Danmarks to største kystdestinationer: Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner og har blandt andet fokus på at etablere en klynge af turismeaktører på tværs af de to kommuner.

Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner har sammenlagt mere end syv millioner kommercielle turismeovernatninger og har, både hver især og i høj grad i fællesskab, en klar førertrøje, når det kommer til kystturisme i Danmark.

Udviklingspotentialet i de to kommuner er stort og bygger videre på en massiv vækst de seneste år. Udover at de to kommuner deler kyststrækning, deler de i høj grad også gæstemasse og udfordringer.

I projektet ”Vestkystens turismevækstklynge” øges samarbejdet mellem Danmarks to største kystdestinationer med fokus på de fire feriesteder Henne Strand, Søndervig, Blåvand og Hvide Sande. Gæsteoplevelsen på tværs af de to kommuner styrkes, og på længere sigt skal området opleves som et sammenhængende resort-område med stærke feriesteder og en bred oplevelsesprofil, set fra gæstens synspunkt.

Projektet er en del af Dansk Kyst- og Naturturismes Masterplan for Destinationsudvikling under indsatsen Vækstprojekter i særligt prioriterede destinationer, hvor der er prioriteret otte destinationer.

I projektet arbejdes der med tre forskellige indsatser under følgende overskrifter:

  • En turismeklynge med fokus på vækst
  • Oplevelser flytter gæster
  • Kapacitet i højsæsonen er en mangelvare

Læs mere om Vestkystens turismevækstklynge

Fakta om Vestkystens turismevækstklynge

  • Projektet er toårigt og løber fra september 2017 til september 2019
  • Projektet har et budget på seks millioner kroner og er finansieret af Ringkøbing-Skjern Kommune, Varde Kommune, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Dansk Kyst- og Naturturisme
  • Projektets målsætninger er at skabe 600.000 registrerede overnatninger i projektperioden, 3,4 millioner registrerede overnatninger i 2025, 0,5 milliarder kroner i samlet omsætning i projektperioden og 3,4 milliarder kroner i samlet omsætning i 2025

Vil du høre mere om projektet? Kontakt:

jacob sort hvid.png (1)

Jacob R. Kirkegaard Larsen

Destinationsudviklingschef

jkl@kystognaturturisme.dk

+45 5168 5345

Find Jakob på LinkedIn

Mette Trads sort hvid lille.jpg

Mette Trads Møller Nielsen

Udviklingskonsulent, Partnerskab for Vestkystturisme

mtn@kystognaturturisme.dk

+45 2114 1929

Find Mette på LinkedIn