Den jyske vestkyst byder på fremragende smagsoplevelser baseret på lokalområdets natur, kultur og historie. Det ved enhver, der kender vestkysten, men historien og smagsoplevelserne vil projektet 'Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser' folde ud, så flere gæster får glæde af naturens spisekammer og de gode smagsoplevelser.

Projektet Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser har gennem det sidste år arbejdet med at definere fælles fødevaretemaer og identificere hotspots langs Vestkysten. Målet er at styrke fortællingen om fødevareoplevelserne ved de enkelte hotspots, men også skabe en fælles fødevarefortælling langs hele Vestkysten.

Fortællingerne, både lokale og tematiserede, synliggøres via billeder, film, grafik og tekster med en fælles identitet og er samlet i en fælles indholdsbank. Alt materiale er til gratis afbenyttelse af alle, der anvender materialet til turismemæssige formål.

Udover materialet vil projektet via en koordineret presseindsats skabe ekstra opmærksomhed langs hele Vestkysten og ved de enkelte hotspots i både danske og udenlandske medier. Endelig skal projektet understøtte forretningsudvikling og nye vækstskabende værdikædesamarbejder mellem fødevareaktører langs hele Vestkysten.

Læs mere i projektrapporten, hvor det samlede materiale præsenteres.

Fakta om Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser

  • Projektet Vestkystens kultur- og fødevareoplevelser vil styrke Vestkystens position inden for kultur- og fødevareoplevelser
  • Projektet har et samlet budget på 1,6 mio. kr.
  • Projektet løber fra juli 2017 til juni 2019
  • Projektet er finansieret af Region Syddanmark, Region Midtjylland, Region Nordjylland og Dansk Kyst- og Naturturisme
  • Projektet ledes af Partnerskab for Vestkystturisme i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, kommuner og destinationer langs kysten

Vil du høre mere om projektet? Kontakt:

Linda sorthvid.png

Linda Bilberg Nyholm

Udviklingskonsulent, Partnerskab for Vestkystturisme

lbn@kystognaturturisme.dk

+45 6014 3016

Find Linda på LinkedIn

Mette Trads sort hvid lille.jpg

Mette Trads Møller Nielsen

Udviklingskonsulent, Partnerskab for Vestkystturisme

mtn@kystognaturturisme.dk

+45 2114 1929

Find Mette på LinkedIn